Uvjeti korištenja

Prije početka korištenja naših usluga pročitajte uvjete korištenja

Uvjeti korištenja

Pravila i uvjeti korištenja stranica rh.hr

Molimo Vas da pažljivo pročitate pravila i uvjete korištenja stranica rh.hr. 

Pristupanjem i korištenjem sadržaja stranica rh.hr, stupate u ugovorni odnos i potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i suglasili se da će Vas ovi uvjeti obvezivati, te prihvaćate pravila i uvjete navedene u tekstu kako slijedi. 

Ako se na bilo koji način ne slažete i ne prihvaćate sljedeće uvjete, primite na znanje da Vam nije dopuštena uporaba ovih stranica.

Za vrijeme korištenja i pristupanja stranicama rh.hr , primjenjuju se navedeni uvjeti i pravila korištenja, kao i svi primjenjivi zakoni Republike Hrvatske. 

Osnovna pravila za svakog korisnika

Članak 1.

Sadržaj stranica

Ova web stranica je kreirana s ciljem omogućavanja najkvalitetnije usluge dodijeljivanja poddomena, hostingom i alatom za izradu web stranica. Sve naše stranice su napravljene kvalitetno s velikom brigom o detaljima.

Budući da sadržaj podstranica izmjenjuje korisnik (osoba koja je registrirala tu domenu) portal RH.hr ne preuzima nikakvu odgovornost za istinitost, točnost, cjelovitost i kvalitetu samih informacija i sadržaja stranice, te odgovornost za povredu autorskih prava i drugih intelektualnih vlasništva trećih osoba.

Članak 2.

Registracija korisnika

Kako bismo Vam omogućili dodatne usluge registracije naših poddomena, korištenja hostinga i alata za izradu web stranicu potrebno je izvršiti registraciju. Također portal RH.hr zadržava pravo na odbijanje registracije, kao i na ukidanje ili uskraćivanje mogućnosti korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, i to bez prethodne najave i/ili objašnjenja. 

Članak 3.

Zaštita osobnih podataka

Prikupljeni osobni podaci biti će korišteni isključivo za komunikaciju naših administratora sa korisnikom i neće biti dodijeljeni trećim stranama.

Korištenjem portala RH.hr prihvaćate sljedeće uvjete:

 1. Svi unešeni Vaši osobni/kontakt podaci su potpuni i točni. Vi također garantirate da ste zakonito kompetentni koristiti ove stranice.

  2. Vaši osobni podaci ostavljeni na stranici i/ili prikupljeni registracijom bit će korišteni samo kako bi upotpunili Vaše aktivnosti sa zainteresiranom trećom stranom, te u svrhu obavještavanja Korisnika o našim aktivnostima i proizvodima.

  3. Portal RH.hr će se pridržavati važećih propisa Republike Hrvatske kojima se štiti tajnost osobnih podataka. Portal će nastojati pod gotovo svim uvjetima zaštititi  privatnost svojih korisnika. Osobni podaci se koriste samo u svrhu komunikacije i poboljšanja naših usluga prema korisnicima i neće se dijeliti trećim stranama bez prethodne dozvole korisnika. Korisnik se slaže s povremenim primanjem elektronske pošte koje sadrže obavijesti vezane za njihov korisnički račun. Korisnik u bilo koje vrijeme može pismeno zahtijevati da portal trajno ili privremeno prestane koristiti njegove osobne podatke za slanje poruka. U tom slučaju njihov se korisnički račun trajno briše, a registrirana domena postaje dostupna drugim korisnicima na registraciju.

  4. Portal ima pravo upotrijebiti e-mail adresu korisnika, koju korisnik navodi kao svoj osobni podatak, i to u svrhu iz točke 3 ovog članka, slanje obavijesti o novoj ponudi, slanje newslettera, slanje obavijesti o posebnim ponudama, slanje obavijesti o statusu predanog zahtjeva, kao i ostalim vrstama obavijesti vezanim uz zahtjev koji je korisnik predao.

  5. Portal sadrži poveznice prema drugim web lokacijama. Za vrijeme posjeta tim stranica portal ne garantira potpunu privatnost, a korisnici prihvaćaju pravila i regulacije stranice na kojoj se u tom trenutku nalaze budući da stranice nisu razvijene od strane portala RH.hr.

Članak 4.

Zaštita autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva

Svi sadržaji koji se nalaze na stranici http://www.RH.hr i svim njenim poddirektorija uključujući i njenu poddomenu pripadaju portali i izričito je zabranjeno njihovo umnožavanjem, distribucija, prodaja, kopiranje u cijelosti ili djelomično kopiranje osim ako drukčije nije navedeno.

Članak 5.

Odgovornost

Portal nije odgovoran za posljedice nastale njegovim korištenjem izravno ili posredno, uključujući linkove koji vode s našeg portala. Portal također nije odgovoran za njegovu nedostupnost zbog tehničkih problema, ljudskog faktora ili instalacije ažuriranja. Portal u svakom trenutku zadržava mogućnost izmjene svojih stranica i stranica objavljenih na njegovom hostingu. Također zadržava pravo trajnog brisanja ili promjene određene poddomene i njenog sadržaja bez prethodne najave. Portal zadržava pravo na neizricanje razloga brisanja/promjene određene poddomene.

Članak 6.

Isključenje

Portal zadržava prvo isključenja korisnika iz uporabe ove stranice, u svakom trenutku ukoliko je on prekršio pravila i uvjete korištenja, ili zakone Republike Hrvatske.

Također, portal ima pravo isključiti svakog korisnika koji je na bilo koji način usporavao, ometao ili onemogućavao pristup našim stanicama drugim korisnicima.

Zadržavamo pravo na poduzimanje pravnih mjera protiv takvih korisnika, te zahtijevanje naknade za nastalu štetu i gubitak. Protiv svih korisnika čiji su postupci pravno kažnjivi biti će poduzete sve mjere kako bi portal zaštitio sebe i svoje korisnike.

Isključenje korisnika će se izvršiti bez prethodne najave i upozorenja.

Članak 7.

PRAVILA OBJAVLJIVANJA SADRŽAJA

Članci ovog poglavlja izričito se odnose na korisnike koji posjeduju registriranu .rh.hr domenu.

Sadržaj web stranice

 1. Portal ulaže sve napore kako bi se na njegovim poddomenama nalazio što kvalitetniji sadržaj. Iz tog razloga zadržava pravo na neodobravanje zahtjeva za objavu sadržaja koji ne zadovoljava ove uvjete:
 • - kada sadržaj krši autorska prava i/ili druga prava intelektualnog vlasništva
 • - kada sadržaj navodi korisnika na kršenje autorskih prava i/ili druga prava intelektualnog vlasništva, ili ga navodi na iste
 • - kada sadržaj sadrži poveznice koje su povezane sa stranica koje krše autorska prava i/ili druga prava intelektualnog vlasništva
 • - kada sadržaj sadrži diskriminirajuće aspekte, (dječje) pornografske materijale ili po hrvatskom zakonu ilegalne materijale
 • - kada je sadržaj u bilo kojem smislu uvredljiv i ostalim nadležnim zakonima Republike Hrvatske
 • - kada je sadržaj nepotpun, loše prikazan ili sumnjive točnosti
 • - kada izvorni kod sadrži sumnjive Javascript biblioteke i funkcije koje mogu biti štetne za krajnjeg korisnika
 1. Portal nije odgovoran za bilo koji pravni postupa ili pritužbu koja se vodi protiv korinika, a nastala njegovim korištenjem naših alata i mogućnosti. 

Članak 8.

Korištenje cookiesa

Prihvaćanje ovih Uvjeta korištenja suglasni ste i odobravate našem portalu korištenje cookiesa (kolačića). Ukoliko se ne slaže s navedenim molimo da napustite naše stranice.

Članak 9.

Promjene uvjeta korištenja

Prava izmjene sadržaja portala, promijenje njegove fukcije i/ili načina rada, te prava izmjene uvjeta korištenja su zadržana. Korisnikova je odgovornost pravovremeno se upoznati s takvim izmjenama. Nastavak korištenja naših usluga označava Vaš pristanak na te na promjene.

Ovaj ugovor je moguće rastinuti u bilo kojem trenutku prestankom korištenja naših usluga i internetskih stranica.

 

 

Vaš,

 RH.hr.


Obavijesti

Ažuriranje
Dnevnik ažuriranja

Popis ažuriranja i nadogradnji, te ispravljenih pogrešaka.

Autorska prava © 2017 | RH.hr | Sva prava pridržana.